Genusvetare illustrerar oavsiktligt kritiken – Debatt Universitetsläraren

Sättet som Universitetsläraren (nr 4/2019) behandlar kritik mot genusvetenskap på illustrerar oavsiktligt en viktig dimension av denna kritik. Det visar hur akademin har blivit alltmer ideologiskt homogen – en vänsterliberal bubbla med allt vad det innebär, skriver Claes Andersson, talesperson för högskola

Jämställdhet

Jämställdhet

Nej till könskvotering i arbetslivet och annanstans Att det finns kvinnor och män är ett biologiskt faktum och inget som i sig ska styra politiska beslut. Företag eller organisationer ska inte tvingas tillsätta tjänster på grundval av en persons kön,

Genusforskningen utövar makt – Debatt NWT

Vi har ingenting emot att genusforskningen behandlar makt och politik. Kritiken gäller givetvis att den utövar makt och politik, skriver Josefin Utas och Claes Andersson, MED.

Genusvetenskapen måste granskas politiskt – Debatt NWT

Det som en gång handlade om att frigöra kvinnor och motverka gamla fördomar, har blivit till en politisk vänsterlära med aktivistiska inslag som försöker styra samhället, skriver Josefin Utas och Claes Andersson, MED.

Sluta räkna kön överallt – Debatt Nerikes Allehanda

Politiker ska inte försöka styra människors livsval. Målsättningen, jämställdhet, är när alla är fria, trygga och kan välja sin egen väg i livet, även om vägen råkar vara könstypisk, skriverJosefin Utas och Ulf Wiger, MED.