Skip to main content
Okategoriserade

Säg nej till EU:s skuldpaket!

By 6 januari 2021No Comments

Vill du skänka bort 150 miljarder SEK? Inte? Men du vill väl att dina barn ska göra det då? Inte det heller? Då är det dags att sätta ner foten.

Skriv på och kräv en folkomröstning här:

[emailpetition id=”2″]

 

EU har beslutat att dela ut 750 miljarder euro till ”länder som är drabbade av corona”. Det kallas coronapaketet för att du ska tro att det är till för att hjälpa länder som är drabbade av corona. Men orsaken till att de länder som nu ska räddas är i kris är att de är misskötta och korrupta, och det var de långt innan corona.

Dessutom syftar paketet till att rädda euron, inte EU. Sverige valde att inte gå med i det monetära samarbetet, alltså ska vi inte heller betala för det. Inget hindrar krisande länder från att låna pengar själv, låt dem göra det. Eller skicka notan till eurozonen.
Titta på Spanien till exempel, som nu bestämt sig för att införa “medborgarlön” dvs en kravlös utbetalning av bidrag till vissa medborgare. Ska verkligen Sveriges hårt arbetande medborgare betala för sådant valfläsk? Är det verkligen därför vi betalar bland världens högsta skatter, för att ett främmande lands regering ska kunna köpa röster?

Italien är ett annat exempel, de har nyligen bestämt sig för att sänka pensionsåldern till 62 år. Att Sverige som just höjt pensionsåldern ska skicka miljarder till länder som låter sina medborgare gå i pension runt 60 är helt vansinnigt. Helt i linje med dagens politik men det är dina barn som kommer få betala av den här skulden. Vi måste sätta stopp för det. Vi ska inte skänka bort kommande generationers pengar till länder som väljer att missköta sig. Nu får det vara nog.
Medborgerlig Samling tänker göra det som riksdagspartierna inte törs: Kräva att svenska folket ska få säga sitt om en utgift som ska betalas av flera generationer.
Sverige styrs av totalt oansvariga politiker, men det ska inte våra barn behöva betala priset för. Säg nej. Svårare än så är det inte.

Underlag:

https://www.expressen.se/dinapengar/pension/i-dag-klubbas-riksdagen-de-nya-pensionsaldrarna/

https://www.di.se/debatt/sverige-kommer-att-betala-eu-s-skuld-i-decennier/

https://www.svd.se/sveriges-nota-for-eu-paketet-150-miljarder

https://www.expressen.se/debatt/eus-coronastod-en-dimrida-for-att-radda-euron/

https://sverigesradio.se/artikel/7135442

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/spanien-infor-medborgarlon-fran-borjan-jattehart-motstand

Kampanjmaterial

Bilder att sprida på sociala medier hittar du här