Vem är du?
Jag heter Tristan Tempest, och föddes i Stockholm 1969. Där bor jag alltjämt kvar, men jag har undervisat och gått i skola några år i Storbritannien. Jag har barn, går såväl sommar som vinter på långa tältturer i fjällen, skriver en fackbok i moralfilosofi, samt blev gymnasielärare 1993 och biträdande rektor 2008.

Vad har du för bakgrund?
I familjen har jag brittisk, finsk, akademisk, liberal, och konservativ bakgrund. Jag är autodidakt i de flesta teoretiska skolämnen, var kompanibefälselev på jägarbataljonen i Arvidsjaur, och inriktade mina universitetsstudier mest på praktisk filosofi. Min akademiska passion ligger i evolutionsbiologi, värdeteori, normativ etik, beslutsteori, och politisk filosofi. Jag älskar att debattera, spela brädspel, och skriva, samt undervisa i mina ämnen matematik, filosofi, och historia. Min bakgrund är till viss del en som jag önskar att fler politiker hade.

Vilken är din politiska bakgrund?
Sedan de sena skolåren har jag varit oerhört intresserad av politik, både in- och utrikes. De andra borgerliga partierna, som genom åren har fått min röst, har dock varit alldeles för trollbundna av de vackra ordens politik för att jag skulle engagera mig partipolitiskt. Jag är en kritiker av ideologier som frekvent förnekar biologi, framförallt feminism, religion, och socialism. För mig är politikens utgångspunkt den mänskliga naturen i kombination med moralfilosofi. Det jag brinner mest för är kapitalism, incitament, demokrati, polis, militär, bildning, forskning, sekularisering, pragmatism, och framtida generationer.

Hur blev du talesperson för skolpolitik?
Partiet lottade. Nej, jag skojade! Partistyrelsen utlyste uppdraget, som jag sökte och blev intervjuad för, både skriftligt och muntligt. Det var i högsta grad seriöst, som allt i MED, men samtidigt inspirerande och roligt!

Varför MED?
Jag är i ungefär lika stora delar liberal och konservativ, utan att alls ha någon dragning åt vare sig det nyliberala, libertarianska, värdekonservativa, eller nationalistiskt socialkonservativa hållet. Liberalkonservativ politik får sitt berättigande, som jag ser det, av att den på lång sikt ger största välbefinnande och bästa livsvillkor för våra kommande generationer. Det ger den därför att den bättre än annan politik är anpassad till att människans natur är både egoistisk och altruistisk, och att vi behöver både frihet och trygghet. MED är Sveriges enda fungerande liberalkonservativa parti, och har en realistisk, nyanserad, genomtänkt, och omfattande politik. MED är helt enkelt vad jag har väntat på och förberett mig inför i tre decennier.

Tristan Tempest
Tristan Tempest