Kandiderar till

  • Region, Stockholm, plats 13
  • Kommun, Stockholms stad, plats 3

Talesperson: Skola

Yrkestitel: Filosofilärare

Kommun: Stockholm

Kort om dig själv
Mina främsta intressen är bildning samt moralfilosofi, politisk filosofi, politisk ideologi, och politik. Min främsta intellektuella egenskap är min kreativitet, som har kommit till användning både i svåra förhandlingar och när jag har formulerat nya politiska idéer. Som talesperson och riksdagsledamot vill jag vara en lagspelare med uthållighet och långsiktighet, samt vara en företrädare för MED:s medlemmar och väljare.

Yrkes- och livserfarenhet
Jag har varit värnpliktig sergeant på Jägarregementet K 4 i Arvidsjaur och aktiv medlem i Hemvärnet. I den svenska skolan har jag med glädje och engagemang varit lärare i 25 år och skolledare i 6 år. Jag har aldrig slutat att bilda mig, och har djup förståelse för bl.a. historia, humanetologi, och argumentationsanalys.

Dina tre huvudfrågor

  • Skola
  • Ekonomi
  • Rättsväsende

Vad är det som gör dig lämpad att driva dessa frågor?
Redan i början av 90-talet, när betygen jag satte ännu var normalfördelade 1–5, debatterade jag mot den flumskola som propagerades på de pedagogiska institutionerna. Sedan dess har jag som lärare, biträdande rektor, och vårdnadshavare följt den svenska skolan mycket noggrant, både kommunala skolor och friskolor, i både lagen och förordningar, genom både Skolverket och Skolinspektionen, samt i skolpolitiken från både högern och vänstern.

Tristan Tempest – Riksdagskandidat nr 11
Tristan Tempest – Riksdagskandidat nr 11