Kandiderar till

  • Region, Stockholm, plats 7
  • Kommun, Nacka, plats 1

Talesperson: EU-frågor

Yrkestitel: Förändringsledare

Kommun: Nacka

Kort om dig själv
Med 3 år i partistyrelsen och två valkampanjer i ryggen, varav en valkampanj som andre namn i EU-valet, så kan jag MED’s politik mer eller mindre utantill och brinner för att omsätta den i praktiken. Som projekt- och förändringsledare på företagsledningsnivå till yrket kan jag dessutom navigera väl i politiska miljöer för att nå resultat.

Yrkes- och livserfarenhet
Bott och arbetat 10 år i Bryssel som förändrings- och projektledare (2004-2014), främst inom bank och finans. Kom tillbaka till Sverige 2014 där jag fortsatte i samma roll men inom andra branscher och för det mesta i gränssnittet mellan IT och verksamhet.

Dina tre huvudfrågor

  • Skatteslöseri
  • Demokrati/EU-medlemskapet
  • Skola

Vad är det som gör dig lämpad att driva dessa frågor?
Engagemang och yrkeserfarenhet. Som förändringsledare leder man som namnet anger en förändring i en organisation, där fokus läggs på dem som omfattas av förändringen tidigt i förändringsprocessen. Den aspekten anser jag att dagens politiker glömmer bort, medborgarna som omfattas av en samhällsförändring involveras för sent eller inte alls, vilket skapar politikerförakt. Medborgarna behöver involveras mer, den yrkeserfarenhet tar jag med mig in i politiken, för endast så kan vi få till den förändring som krävs nu för att vända samhällsutvecklingen.

Pia Rundkvist – Riksdagskandidat nr 6
Pia Rundkvist – Riksdagskandidat nr 6