Kandiderar till

Yrkestitel: Egenföretagare

Kommun: Stockholm

Kort om dig själv
Jag kommer från Lund, och bor numera i Bromma med fru och två barn. Före MED har jag aldrig varit politiskt engagerad, utan jag har fokuserat på mitt arbete som ingenjör, projektledare och chef inom näringslivet. Jag är mycket orolig över samhällsutvecklingen i Sverige, och är beredd att lägga minst 40 timmar per vecka från april 2022 för att driva valkampanj och få till stånd en förändring.

Yrkes- och livserfarenhet
Sedan mars 2021 driver jag en egen konsultfirma och genomför heltidsuppdrag som projektledare eller interimschef. 2016-2021 var jag CIO på Arriva Sverige, ett bolag med ca 3500 anställda, hade linjeansvar för ca 15 medarbetare och ingick i företagets ledningsgrupp. 1998-2016 arbetade jag som managementkonsult inom både privat och offentlig sektor – genomförde ett 50-tal uppdrag, ofta med VD, affärsområdeschef eller Generaldirektör som uppdragsgivare.

Dina tre huvudfrågor

  • Näringsliv
  • Infrastruktur
  • Brottsbekämpning

Vad är det som gör dig lämpad att driva dessa frågor?
Jag har mångårig ledarerfarenhet, både som chef och som projektledare, vilket innebär att jag har jobbat med att bygga effektiva team, rekrytera och motivera personal, hantera ”intern politik” och hantera otaliga konflikter.
Som konsult har jag haft förmånen att arbeta med ett stort antal VD:ar och ledningspersoner samt Generaldirektör (eller motsvarande) för bland annat Vägverket (numera en del av Trafikverket), Vägtrafikinspektionen (numera en del av Transportstyrelsen), Kemikalieinspektionen, Pensionsmyndigheten och Statens Tjänstepensionsverk.
Jag har en gedigen högskoleutbildning (civilingenjör Kemiteknik från Lunds Tekniska Högskola), talar flytande engelska efter att ha bott ett år i Australien och har omfattande internationell erfarenhet från arbetslivet och privata resor (har rest jorden runt och besökt ett 40-tal länder i sex världsdelar).

Mikael Flink – Riksdagskandidat nr 7
Mikael Flink – Riksdagskandidat nr 7