Kandiderar som 6:e namn till EU-parlamentet

Född och uppvuxen i den lilla byn Rödeby utanför Karlskrona, Blekinge. Bor numera i ”lilla byn” Tullinge, söder om Stockholm. Har gjort en del i livet; friidrott, musik, modellflyg, segling, skidåkning och på senare tid jakt. Många ideella uppdrag över åren, i princip konstant sen 17 års ålder (dvs 33 år i sträck). Civilingenjör inom data med karriär. Egen firma sen 11 år. Ja jag glömde, gjorde ju lumpen och ”lekte” lite i försvaret.

Sambo och har två barn.

Och nej, jag tänkte aldrig bli aktiv inom politiken. Det var ett stående skämt – ”jag kan aldrig bli politiker, tänk om nån letar upp en bild på mig från nåt av dom galna upptågen i Lund!”.

Jag gick med i MED för att det var rätt politik för mig, när jag tappat allt förtroende för svenska politiker. Jag tänkte hjälpa till på nåt sätt, t.ex. dela ut flygblad. Det har så här långt blivit mycket mer än att dela ut flygblad och det var en riktigt intensiv men kul val-kampanj fram till valet i höst. Valresultatet var kanske inte lika kul men det är erfarenheter och lärdomar att utvecklas ifrån.

Nu behöver MED ladda om och ställa upp i EU-parlamentsvalet. Självklart ställer jag upp som kandidat. Som det verkar är listan alltför kort och vi hade behövt än fler kandidater?

Jag ska på en gång säga att jag – liksom gissningsvis många andra svenskar – inte är expert på EU-politik. Jag tilltalas av MED:s valmanifest inför EU-parlamentsvalet. Som vanligt har MED en politik som jag utan problem ställer mig bakom.

Min egen spets – infrastruktur och IT – är de områden jag tänker driva. Just infrastruktur är inte så hett i EU-sammanhang, men att det finns frågor inom detta område som kommer att bli viktiga ska ingen tvivla om. Det pågår en stor revolution inom infrastrukturområdet just nu och EU kommer att dras in i detta, eller snarare, det är stor risk att EU kommer att gå in i frågor som EU inte ska gå in och detaljstyra.

Vad gäller IT är detta en viktig fråga där EU vid flera tillfällen har klampat in och felaktigt försökt att styra. Detta har MED reagerat emot och det är viktigt att vi fortsätter att driva dessa frågor.

Martin Elmberg
Martin Elmberg