Styrelseuppdrag:

  • Suppleant i partistyrelsen.
  • Ledamot i distrikt Stockholms styrelse.
  • Vice ordförande i lokalföreningen Järfällas styrelse.

Politiska uppdrag:

  • Ersättare i kommunfullmäktige och kommunstyrelse (Järfälla)

 

Presentation

1999 var det första barnet på väg. Då insåg jag att för att mina barn ska få en bra uppväxt, så måste de negativa trenderna i samhället vändas. I det militära brukar vi säga att du har två val. Gilla läget eller gör något åt det. Jag gillade inte läget 1999 och det har bara blivit sämre.

Dagens politiker snackar bara, utan verkstad. Är det något som 2000-talet har bevisat för oss, så är det att dagens politiker inte jobbar för folkets bästa, utan sina egenintressen. Vi har blivit undersåtar åt en politisk adel, som ger sig själv och varandra förmåner.

Socialdemokratiska och alliansregeringar är lika skyldiga till utvecklingen. Statens kärnfunktioner blir bara sämre och sämre. Pengar satsas i stället på meningslös signal- och symbolpolitik, som inte löser problem. Tvärtom, problemen blir bara värre och kallas för utmaningar.

Vi ser försämringar inom alla områden. Säkerhet- och trygghet, sjukvård, äldrevård, skolan, rättsväsendet, försvar, elförsörjning, vatten- och avlopp. Inflation, bensinpriser, dieselpriser, matkostnader med mera.

Ärligt talat, det finns INGET som har blivit bättre med dagens politiker. Därför gillar jag inte läget, utan vill kasta ut dessa skitsnackare ur riksdagen, regionerna och kommunerna.

Vi måste tillsammans ändra på det och göra Sverige lagom igen!

 

Snabbfakta

Namn: Kai Rämö

Födelseår: 1967

Bostadsort: Jakobsberg, Järfälla kommun

Utbildning: Officersutbildning

Yrke/titel: Yrkesofficer/Major

Bakgrund: Började sommarjobba som 14-åring. Fotolabb, industrielektriker, programmerare. Yrkeskarriären började på televerket som driftingenjör. Blev värvad till flygvapnet som sambandsofficer i Uppsala på F16. Som officer har jag jobbat på FMV som projektledare, Högkvarteret som handläggare, FOI med informationssäkerhet. Utlandserfarenhet från Sudan, Kosovo och Libyen. Varit konsult åt EU-kommissionen och placerad hos Afrikanska Unionen. Är utbildningsansvarig för delar av svenska FN-förbandsinsatser. Har varit nämndeman hos Migrationsdomstolen i Stockholm.

Framtidsvision: Sverige var tryggt när jag växte upp, vi måste tillbaka dit.

Politisk bakgrund: Jag var medlem i Kristdemokraterna från 1999 och fram till 2015. Partiet bevisade att man måste varit med i KDU för att komma någonstans och deras försvarspolitik utvecklades inte i rätt riktning. Därför lämnade jag KD.

Fritidsintressen: Läser mycket facklitteratur inom olika områden. Teknikintresserad. Jakt och sportskytte är också stora intressen.

Kai Rämö
Kai Rämö