Kandiderar till

Yrkestitel: civilekonom

Kommun: Malmö

Kort om dig själv
Jag är smålänning som skulle blivit fjärde generationens ålfiskare men det blev inte riktigt så utan jag utbildade mig till ekonom och har nu i 22 år verkat i olika delar av finansbranschen.
Huvuddelen av tiden utanför jobbet går åt till att ta hand om hem och familj, jag bor i villa och har fru och två barn, 10 och 12 år, blir det läge att göra något annat så försöker jag få in lite jakt och fiske men det är alldeles för sällan.

Yrkes- och livserfarenhet
i juni 1999 började mitt första jobb som assistent på ett finansbolag med att pricka betalningar och skicka brev. Sju år senare när jag bytte jobb slutade jag som koncernkreditchef. Efter det har jag arbetat med företagsfinansiering i en sparbank och som teamledare för en factoringavdelning. För närvarande arbetar jag med kvalitetsfrågor och utveckling av administrativa processer på ett finansbolag i Malmö.

Dina tre huvudfrågor

  • Skatter
  • Miljöfrågor i ett helhetsperspektiv på riktigt
  • Finansmarknadens villkor

Vad är det som gör dig lämpad att driva dessa frågor?
Jag är civilekonom som har intresserat mig för politik i hela mitt liv, min erfarenhet inom finansbranschen och arbetet med företagsfinansiering har gjort kopplingen mellan statens reglering av finansmarknaden och skattesystemet att bli tydligt för mig.
Jag tycker mig också ha en pedagogisk förmåga att förklara de här sakerna på ett enkelt och tydligt sätt.

Jonas Olsson – Riksdagskandidat nr 45
Jonas Olsson – Riksdagskandidat nr 45