Jag hade länge varit politiskt aktiv på fritiden och ansåg runt 2010 att det fick vara nog. Men i januari 2015 fattade jag beslutet att aktivera mig på nytt. Vi har alla en medborgerlig plikt att då och då bidra till det gemensamma.

Jag heter Ilan Sadé och föddes 1978 i en liten stad i nordvästra hörnet av Israel som heter Nahariya. När jag var liten flyttade familjen till Skånes och Sveriges sydvästligaste hörn, Skanör, varefter jag som student bodde i Lund och därefter i Malmö, som nu är min hemstad. Malmö är en stad som är full av bekymmer, men också av outnyttjad potential.

Jag ser dagligen ett Sverige i söndring och en politisk klass som aktivt har bidragit till detta genom årtionden av söndringspolitik. Utgångspunkten har inte varit att landet består av och ska byggas av fria och starka medborgare. Av vuxna människor, snarare än förvuxna barn. De styrande har inte heller brytt sig om att samhället måste hålla ihop.

Det är lätt att gräva ned sig i det som fungerar illa och det som hotar att gå riktigt, riktigt snett. Men bitterhet löser aldrig några problem. Saker och ting går att ändra på. Jag och Medborgerlig Samling vill blicka framåt och bygga ett friare, starkare och medborgerligare Sverige.

För mig är utan tvekan vår demokrati och stärkandet av medborgarandan – att alla kan och ska bidra – det allra viktigaste inom politiken. Där står MED någonting nytt. Vi kan bryta den politiska adelns monopol. Vi är en frihetsrörelse som går in på ny, oprövad mark för att värna och utveckla vårt samhälle. Det gör mig oerhört stolt!

 

Snabbfakta

Namn: Ilan Sadé

Födelseår: 1978

Bostadsort: Malmö

Utbildning: Juris kandidat; språkstudier

Yrke/titel: Jurist

Bakgrund: Redaktör 2005-2006, affärsjurist 2007-idag

Framtidsvision: Ett Sverige för vuxna

Politisk bakgrund: Jag har varit aktiv i Centerpartiet från mitten av 1990-talet fram till ca 2010 och trädde ur 2012. Har alltid röstat borgerligt.

Fritidsintressen: Hinner knappt med några sådana. Främst träning, läsning, konserter.

Ilan Sadé
Ilan Sadé