Styrelseuppdrag:

  • Ledamot i partistyrelsen.
  • Kontaktperson i distrikt Blekinges styrelse.

 

Mitt politiska intresse började när jag för många år sedan började sommarjobba och insåg att jag var tvungen att betala skatt för det lilla jag tjänade, när människor runtom mig som valde att inte jobba fick bidrag istället. Jag tyckte det var fel och engagerade mig därför politiskt.

Mitt namn är Emilie Pilthammar och jag lever med min familj i Hällevik i Sölvesborgs kommun, där jag även är född och uppvuxen. En kommun som är känd för den stora Sweden Rock Festival och allsvensk fotboll. Jag arbetar som SO och musiklärare på en mellanstadieskola i samma by men har samtidigt utbildat mig till specialpedagog.

Efter att i många år ha försökt förändra Moderaterna i den riktning jag önskade fick jag höra talas om Medborgerlig Samling. Jag läste igenom partiprogrammet och insåg att MED redan hade genomfört den politiska riktning jag själv hade försökt förändra i mitt dåvarande parti.

Valet blev därefter väldigt enkelt.

De sittande partierna i Sveriges riksdag kommer aldrig varken erkänna fel de har gjort eller förändra politiken så att den inte gynnar dem själv.

Med mitt yrke i skolan så ser jag svårigheterna dagens politik medför där man väljer att släcka bränder istället för att ta barnet med tändstickorna redan från början. Min vision är ett tryggare Sverige där barnets bästa sätts i fokus på riktigt. Det är ett långsiktigt arbete men måste påbörjas omedelbart genom att redan på kort sikt öppna upp för samarbete mellan skolor, socialtjänst och polis på en helt annan nivå än vad som sker idag.

 

Snabbfakta

Namn: Emilie Pilthammar

Födelseår: 1983

Bostadsort: Hällevik, Sölvesborg

Utbildning: Specialpedagogexamen

Yrke/titel: Arbetar som mellanstadielärare

Bakgrund: Har tidigare arbetat över tio år i olika affärer. Sedan över femton år inom skolans verksamhet och utöver det kortare perioder inom vården, restaurang och på bondgård.

Framtidsvision: Min framtidsvision är ett liberalare Sverige där människor får ta större ansvar för sig själv.

Politisk bakgrund: Tidigare Moderat kommunalråd och var aktiv inom det partiet i över tjugo år.

Fritidsintressen: Mina fritidsintressen är barnen, musik och fotografering.

Emilie Pilthammar
Emilie Pilthammar