Styrelseuppdrag:

  • Suppleant i distrikt Stockholms styrelse.
  • Vice ordförande i lokalföreningen Huddinges styrelse.

 

Mitt engagemang i Medborgerlig Samling växte fram ur en frustration över hur frivolt våra folkvalda hanterar våra gemensamma medel. Ur en frustration över politiska prestigeprojekt som i bästa fall behandlar symptom på problem utan att ha någon märkbar effekt på problemen som sådana.

Jag heter Christopher Frantz och är infrastrukturpolitisk talesperson för Medborgerlig Samling. Jag bor på Ågesta strax söder om Farsta i Stockholms Län tillsammans med min familj. Jag är utbildad och till yrket, sjökapten även om jag sedan några år är väl förtöjd och numera egenföretagare.

Jag föddes 1980 på Gamla Lasarettet i Norrköping, även om det faktiskt står att jag är född i Gryt i min sjöfartsbok. Infrastrukturen och kanske sjöfarten i synnerhet ligger mig varmt om hjärtat. Infrastruktur bygger på beredskap och beredskap handlar om politisk vilja och prioriteringar. I alltför många år har svensk politik kännetecknats av ett lappande och lagande utan den helhetssyn som är nödvändig för att säkerställa att vi bygger ett livskraftigt samhälle, ett långsiktigt hållbart samhälle som står pall när det blåser.

Min familj har i generationer både sympatiserat med och även kandiderat för Moderaterna. Men sedan Nya Moderaterna så finns det i mina ögon bara ett parti som vill stärka individen, begränsa staten, vässa den, satsa på kärnuppgifterna och sänka skatten. Det partiet är det liberalkonservativa Medborgerlig Samling.

Min långsiktiga målsättning för mitt politiska engagemang är ett Sverige, byggt på stabil infrastruktur med marginaler för framtiden!

För mig är det en självklarhet att:

– All makt utgår från folket. Sverige skall vara en meritokrati.

– Yttrandefriheten och den sekulära staten ska värnas och stärkas.

– Kritiskt pröva den långsiktiga samhällsnyttan av kostnadskrävande politiska prestigeprojekt, hela Sverige skall ges förutsättningarna för tillväxt.

– Din rätt till Ditt eget liv är lika stor som Din rätt till Din egen död.

 

Snabbfakta

Namn: Christopher Frantz

Födelseår: 1980 – Norrköping / Gryts skärgård

Bostadsort: Sedan 2017, Ågesta strax söder om Farsta i Stockholms Län

Utbildning: Naturvetenskapliga programmet – De Geer Gymnasiet –  Norrköping

Försvarsmakten – värnplikt – 1 Ubflj Syd

Linköpings universitet – enskilda kurser i bla. pedagogik.

Bergqvists Massage & Friskvård – Linköping – Utb. & Certifierad Friskvårdsmassör.

Kalmar Maritime Academy – påbörjade utbildning till Sjöingenjör, av pga. sjukdom. Kalmar Maritime Academy / Linnéuniversitet – Sjökapten

Yrke/titel: Sjökapten / egenföretagare

Bakgrund: Det började med sommararbete på Sjöfartsverket i Norrköping 1997 och gick vidare till att arbeta sig igenom hela nivåkedjan från jungman till överstyrman och Marine Standards Officer. Idag gårdstomte på Ågesta Gård och Ridskola samt egenföretagare.

Framtidsvision: Ett Sverige, byggt på stabil infrastruktur med marginaler för framtiden!

Politisk bakgrund: Ungmoderat – Vuxenmoderat – delat flygblad och diskuterat politik. Sedan 2017 medlem och aktiv i Medborgerlig Samling som styrelseledamot och kontaktperson i de södra delarna av Stockholms län. Aktiv i infrastruktur politiska gruppen sedan medlemsinträde och var en av flera som bidrog till att skapa grunden till det politiska programmet. Infrastrukturpolitisk talesperson sedan 2022 och kandiderar till riksdagen i valet 2022.

Fritidsintressen: Jag älskar matlagning, självhushållning och försöker odla så mycket i trädgård och växthus som naturen, kroppen och tiden tillåter. Jag är även radioamatör om än just nu passivt, jag har även ett stort intresse för fotografering och arbete i trä.

 

Klicka här för en mer djupgående presentation av min bakgrund och drivkrafter.

För ytterligare yrkesrelaterad  info : LINKEDIN

Christopher Frantz
Christopher Frantz