Kandiderar till

Yrkestitel: Civilingenjör

Kommun: Solna

Kort om dig själv
Uppväxt på en liten gård utanför Norrtälje och bor idag i Solna tillsammans med min fru och våra två barn. Jag har ett stort intresse för vetenskap, filosofi och politik. Älskar generellt intellektuell debatt och ständig förbättring.

Yrkes- och livserfarenhet
Idag arbetar jag som Tech Lead för ett lag utvecklare på riskkapitalbolaget EQT. Har en akademisk bakgrund som civilingenjör i teknisk fysik med specialisering i matematisk statistik från KTH. Är schackspelare sedan 6 års ålder, med bland annat tre elitserieguld och en lång rad förtroendeuppdrag inom schackvärlden på allt från riks- till klubbnivå.

Dina tre huvudfrågor

  • Ekonomisk politik
  • Utbildning
  • Demokratiutveckling

Vad är det som gör dig lämpad att driva dessa frågor?
De frågor jag vill driva utgår från samma kärna, nämligen att den viktigaste resursen för ett samhälle är dess individer och att samhället måste möjliggöra för dessa att bli det bästa de kan bli. Med en grundläggande förståelse för dessa frågor och hur viktiga de är tillsammans för att uppnå individernas frigörelse och samhällets långsiktiga framgång kan jag effektivt driva dessa frågor. Det kombinerat med en djup insikt om framtidens möjligheter inom digitalisering och maskininlärning och hur det kan påverka dessa frågor.

Anders Grandell – Riksdagskandidat nr 36
Anders Grandell – Riksdagskandidat nr 36