Skip to main content
Okategoriserade

MED deltar i EU-valet för första gången

Inte ens att år efter det förra valet mobiliserar Medborgerlig Samling (MED) återigen. Denna gång är det för val till EU-parlamentet, ett val som partiet ställer upp i för första gången.

Under en valkampanj som startade i början av året har partiets medlemmar slitit hårt, från söder till norr i landet. Nu på valdagen återstår leverans av valsedlar till alla landets flera tusen vallokaler. Detta är något partiet måste stå för själva, till skillnad från de partier som fått mer väljarstöd i tidigare val. Denna ojämlikhet skrev MED om i en debattartikel på Expressen Debatt förra veckan. Att valen sker på ett rättvist sätt är en demokratifråga, som de övriga partierna tyvärr inte tar på allvar.

Torgmöte vid MED:s valstuga vid Sergels torg i Stockholm.

– ”Insatserna som jag har sett är helt fantastiska! Vi har medlemmar som på sin fritid har byggt valstugor, bemannat dem dag efter dag, satt upp affischer överallt, spridit tusentals flygblad, lagt ned dagar och kvällar på att packa och skicka valsedlar, tillryggalagt många mil på våra vägar för att få valsedlarna på plats, varit superaktiva i sociala medier m.m” säger partiledare Ilan Sadé, som själv kommer att ta hand om valsedelsleverans till några lokaler i sin hemstad Malmö.

Fredrik Sander, vice ordförande för MED och toppkandidat i EU-valet

– ”Oavsett hur valresultatet blir är det här något att vara stolta över”, säger Fredrik Sander som står högst på partiet lista i valet till EU-parlamentet. ”Fler och fler känner till oss och vad vi står för som parti. Det märks tydligt.”