Skip to main content
Pressmeddelande

Lokal toppolitiker lämnar Moderaterna och går över till MED i Laholm

By 31 maj 2023november 4th, 2023No Comments
Roland Norrman

Kamratskapet i MED är påtagligt och det i kombination med goda diskussioner för en sund politik är den utveckling jag vill vara en del utav.

Roland Norrman, tidigare första namn i Laholmsmoderaterna och förra valets mest kryssade M-politiker i Laholm går över till Medborgerlig Samling.

–Med högt i tak och långt till dörren blir det för mig självklart att gå dit framtiden finns, säger Roland själv om partibytet.

–Detta är en tung värvning för Medborgerlig Samling i Laholm, som härmed tar ytterligare ett stort steg mot att bli den ledande kraften i Laholms kommunpolitik. En av vårt partis styrkor består i vår demokratiska partikultur. Vi strävar efter att verkligen vara medborgarnas parti – inte ett parti format av intriger och yrkespolitiker. Jag välkomnar varmt Roland Norrman till vårt lag, säger Ilan Sadé, partiordförande för Medborgerlig Samling, i en kommentar.

–Förutom en mycket erfaren och uppskattad lokalpolitiker så ser vi i Roland en tydlig och bra mentor, säger Martin Lönnstam, ordförande i lokalföreningen.
–Att Roland nu kommer att agera mentor är en del i att klara av den slags växtvärk vi har lokalt – det tillsammans med vår politikutveckling gör oss ännu mer framgångsrika inför kommande val.
–Vidare har Roland värderingar och en samsyn med oss i flera viktiga frågor såsom personlig assistans, förbud mot skatteslöseriet i kommunen och vikten av att det finns en tydligare ansvarsfördelning inom kommunen, fortsätter han.

Roland har bland annat varit ordförande i Kultur-och fritidsnämnden samt Socialnämnden förutom att ha suttit i kommunfullmäktige i över 20 år. Under tisdagens fullmäktigemöte blev Ronald Norrman dessutom invald i kommunstyrelsen.

Senaste mandatperioden var Roland kommunråd och 1.vice ordförande i Kommunstyrelsen och ordförande i kommunens Personalutskott samt ordförande i LBVA, det med Halmstad samägda kommunala VA-bolaget.

Roland är f.d officer och bor tillsammans med sin familj utanför Laholm.

Kontakt: [email protected]