Skip to main content
Pressmeddelande

Katerina Janouch går in i politiken

By 6 april 2018No Comments

Det nya partiet Medborgerlig Samling (MED) får rejäl draghjälp inför valet. Författaren och debattören Katerina Janouch väljer att stå som oberoende kandidat på partiets valsedel till riksdagen.

Den kände författaren, opinionsbildaren och debattören Katerina Janouch väljer nu att engagera sig i politiken. Hon kandiderar till riksdagen i höstens val genom att stå på plats 11 på Medborgerlig Samlings valsedel. Att arbeta politiskt är något hon har i familjen, hennes egen far kämpade mot kommunistdiktaturen i dåvarande Tjeckoslovakien.

– Jag gör det här för mina barns och barnbarns skull, ja för hela svenska folket som jag älskar. Sverige har ett skriande behov av politisk förändring. På område efter område rasar samhällsfunktionerna ihop. Ändå sitter politikerna handlingsförlamade och sviker sitt folk. Därför måste vi byta ut dem, säger hon.

I valkampanjen kommer hon att driva frågor om kvinnors trygghet, samt yttrandefrihet och behovet av en öppen debatt i Sverige. När kvinnor far illa i ett samhälle och människor inte vågar diskutera saker som oroar dem är vi inne i en farlig utveckling, menar hon.

– I över ett år har jag dagligen rapporterat om de så kallade ”utmaningarna” i vårt land. Till en början försökte etablissemanget frysa ut och smutskasta mig, de förnekade helt enkelt verkligheten. Numera erkänner allt fler att Sverige faktiskt utvecklas åt fel håll, men trots det struntar de i landets medborgare och hoppas kunna lura väljarna ännu en gång. Medborgerlig Samling och jag tänker sätta stopp för det. Vi står upp för den lilla människan på vars axlar välfärden vilar. Det är dags att någon för folkets talan, för de sittande politikerna gör det inte, säger Katerina Janouch.

Katerina Janouch kommer att stå som oberoende kandidat på valsedeln. Syftet från både hennes och MEDs sida är att hon ska kunna fortsätta vara en fri debattör.

– MED har länge haft ett gott förhållande till Katerina Janouch. Hennes frispråkighet och oräddhet behövs i den svenska politiken. Som oberoende kommer hon att kunna fortsätta verka utan att vara bunden av ett partiprogram. För oss innebär det även att sannolikheten att klara riksdagsspärren ökar rejält, säger Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling.

Katerina Janouch och Ilan Sadé finns tillgängliga för intervjuer och frågor i eftermiddag kl 14.00Mynttorget utanför Riksdagshuset i Stockholm.

Fakta:
Medborgerlig Samling(MED) är en liberalkonservativ politisk gräsrotsrörelse som idag har runt 1 800 medlemmar. Organisationen växer hela tiden och har en nationell styrelse, 15 distriktsstyrelser och ett 20-tal lokalföreningar runt om i landet. Partiet har tagit fram politiska program på olika områden, inklusive en statsbudget. I senaste opinionsundersökningen från Sentio, mars 2018, fick MED 0,7 %.