Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Digital MED-pub – Hur mår den svenska demokratin?

6 juni 17:00 - 20:00

Nationaldagen till ära har vi nöjet att samtala med Erik Lidström, medlem i Medborgerlig Samling, om Sveriges demokratiska system och dess fördelar och nackdelar. Vi kommer ta avstamp i hans bok ”Representativ demokrati – Vad det är, varför Sveriges brister, och hur den kan förbättras”, som kom ut i början av året.
Detta event är öppet för både medlemmar och övriga intresserade.
Puben genomförs digitalt på MED Västerbottens Discord: https://discord.gg/t76SJrzb
Hålltider:
17:00 Mingel på kanalen
18:00 Samtal med Erik
18:30 (ca) Frågestund
Information om boken:
Vi är stolta över vår demokrati i Sverige. Vi vill dessutom att den ständigt ska fördjupas, breddas, spridas, värnas. Men vad är demokrati?
Vad är representativ demokrati? Här är begreppen milt sagt oklara. Och varför är så många så missnöjda med både vårt politiska system och med samhällsutvecklingen i stort?
Denna bok tar tag i frågorna från grunden. Demokrati och representativ demokrati behandlas ingående liksom republik och monarki, maktdelning, maktuppdelning, maktbegränsning, grundlagar, olika sorters valförfaranden och rättsväsendets utformning och betydelse för det demokratiska statsskicket.
Vår representativa demokrati kan dramatiskt förbättras. Och demokratiseras. För att åstadkomma detta krävs radikala förändringar, men samtidigt inte förändringar som radikalt bryter mot svenska politiska traditioner.
Erik Lidström är Tekn Dr i fysik från Uppsala universitet. Efter fyra år som forskare i Grenoble gick han 2000 över till IT. Vid sidan om intresserar han sig för och forskar i samhällsfrågor och har publicerat boken Education Unchained (2015) om skolans behov av reformer. Rekommenderad av Choice Magazine som kursbok vid amerikanska universitet.
Hålltider:
17:00 Mingel på kanalen
18:00 Samtal med Erik
18:30 (ca) Frågestund
Därefter möjlighet till fortsatta samtal.
Digital MED-pub – Hur mår den svenska demokratin?

Detaljer

Datum:
6 juni
Tid:
17:00 - 20:00
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/511521390291340

Arrangör

Medborgerlig Samling Västerbotten
E-post:
vasterbotten@medborgerligsamling.se
Webbplats:
https://www.facebook.com/MedVasterbotten/