Mer sans. Mindre sensation.

Medborgerlig Samling vill kraftigt minska antalet myndigheter. Varför?

Medborgerlig Samling är en ny politisk kraft som vill återinföra ett tydligt folkförankrat, evidensbaserat och personligt ansvarstagande styre.

Nyheter

På gång

MEDhjälpen

Medborgerlig samling lanserar nu MED-hjälpen. Ett privat initiativ för att stötta grupper i samhället som förtjänar stöd i sitt arbete att skydda och hjälpa oss andra. Vi vill därigenom höja dessa gruppers anseende i samhället i stort och synliggöra ideella organisationers arbete. Först ut är Kamrathjälpen som organiseras via Sveriges veteranförbund. Vi uppmanar alla våra följare att gå via länken till Kamrathjälpen

Mycket nu om SSU Skåne. Tro inte att det var normalt förr. På 90-talet stod SSU Skåne någonstans till vänster om Fidel Castro, med Luciano Astudillo och Andreas Schönström i ledningen. Det kan nog en och annan socialdemokrat som var aktiv i ungdomsförbundet då intyga idag.

De etablerade partierna visar sig i all sin ynkedom. Nu får kafferepet hos talmannen vara slut. Ställ ett förslag inför riksdagen. Faller det, får han återkomma med ett nytt. #svpol

SR-podden ”Det politiska spelet” har trampat i klaveret ordentligt. @TomasRamberg har gjort helt oacceptabla uttalanden. Nu försöker man sig på något slags överslätande halvreträtt. Det duger inte.

https://t.co/1Xh7SF5OGl

Har nåtts av att @TomasRamberg i SR:s podd #detpolitiskaspelet sätter MED i samma fack som AfS och NMR, och gör jämförelser med nazismens stöd förr i Sverige. Denna podd har smutskastat förr, men detta överskrider allt. Hur understår ni er? Vad har ni att säga till ert försvar?

Allt det som händer nu i riksdagen är i linje med vad respektive parti lovade i valrörelsen. Att löftena och låsningarna skulle leda till den fulländade röran stod klart långt innan valet, vilket jag upprepade på torgmöte efter torgmöte. #svpol

Ett mer passande namn vore väl (m)ayday-regeringen. Jag tror i alla fall inte på det här upplägget. Det är bara att räkna mandaten. Utnämning av statsminister är en sak, budgeten för 2019 en annan.
https://t.co/c02lM2YbAp

Helt otroligt. Rösträknare begår så allvarliga fel/överträdelser att de skickas hem, men sedan bryr man sig inte om att granska exakt vilka fel som begåtts och om det går att se något mönster. I stället förstör man bevismaterial.

”…ni har förvandlats till en stiftelse för puritaner som agerar sedlighetspolis tillsammans med hetsande #-grupper.”

Där satt den. 👏👏👏

https://t.co/JKScfkomFQ

Den där nordkoreanska nyhetsuppläsaren skulle väl ha skruvat bollen ungefär såhär: ”Våra visa ledare har nu, för allas bästa, lagat så att ännu fler visa, modiga kamrater får den storartade möjligheten att göra stora uppoffringar för det allmännas bästa.”
https://t.co/l6eVLGuo3O

Gör Sverige Schweiz igen

Myten om att sänkta skatter leder till havererad välfärd har under decennier odlats i svenska vänsterkretsar och ivrigt återberättats av media. Bland dagens riksdagspartier finns det inte ett enda parti som på allvar ifrågasätter det svenska högskattesamhället. Därför är det dags att byta ut dem och ”göra Sverige Schweiz igen”.

Engagera dig i MED!

Vår demokrati behöver mindre ont blod och mer nytt blod.Vi söker dina egenskaper, dina erfarenheter och ditt engagemang för att göra svensk politik mindre konfrontativ och mer konstruktiv.

Stöd MED!

Bidrag ska man förtjäna. Inte själv besluta om. 
Allt arbete i MED görs för närvarande ideellt. Din donation gör det möjligt för oss att nå ut med vår politik och nå in i Riksdagen.